Επίσκεψη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου στο Ι.Λ.Μ.Ε.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου επισκέφθηκε την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016, το Ιστορικό και ilme320-10-16Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης. Ανά δύο οι τάξεις του Σχολείου ξεναγήθηκαν από την Πρόεδρο του Ι.Λ.Μ.Ε. στις αίθουσές του.

Οι μαθητές στάθηκαν αρχικά στο κήπο μπροστά από το Μουσείο όπου βρίσκονται οι προτομές των ερμιονιτών αγωνιστών Γιάννη και Σταμάτη Μήτσα και ενημερώθηκαν για την ηρωική προσφορά τους στον Αγώνα του ’21.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για το παλαιό ερμιονίτικο αρχοντικό σπίτι του 18ου αιώνα, το οποίο σήμερα στεγάζει το Ι.Λ.Μ.Ε. και το οποίο το 1827 λειτούργησε ως Βουλευτικό.

Έγινε συζήτηση για τη Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Ερμιόνης, τους 141 πληρεξουσίους των Ελλήνων, τις συνεδριάσεις και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

ilme120-10-16Στην αίθουσα του ισογείου περιεργάστηκαν αντικείμενα του Μουσείου, τις φορεσιές, τους ζωγραφικούς πίνακες και τις παλαιές φωτογραφίες του Μουσείου. Επίσης ενημερώθηκαν για τα εκθέματα από την οικονομική και κοινωνική ζωή της Ερμιόνης.

Ευχαριστούμε τους συνοδούς εκπαιδευτικούς για το ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν το Μουσείο και ελπίζουμε η επίσκεψη των μαθητών στο Μουσείο να ήταν ένα ταξίδι γνώσης σχετικής με το παρελθόν, την τοπική ιστορία και παράδοσή μας.